AMSTERDAM - Michael Dingsdag heeft met Vitesse overeenstemming bereikt over het openbreken en verlengen van zijn contract tot medio 2008. De huidige verbintenis van de linksbenige verdediger liep na het komende seizoen af. De 22-jarige Amsterdammer komt voort uit de jeugdopleiding van Vitesse. Hij speelde 57 eredivisieduels. Anastasiou blijft nog een seizoen bij Ajax.

Volgens Omroep Gelderland hadden Werder Bremen, Sampdoria, Udinese en Chievo Verona interesse in Dingsdag. In april 2003 kreeg de verdediger van Vitesse nog te horen dat er voor hem geen plaats meer was, maar de club kwam daar een paar maanden later op terug.

Anastasiou

Yannis Anastasiou heeft met Ajax overeenstemming bereikt over een nieuw éénjarig contract. De 32-jarige Griekse spits kreeg in maart nog te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden. Ajax kwam daar op aandringen van de nieuwe trainer Danny Blind echter op terug.

Mentor

Volgens Blind bekleedt Anastasiou een belangrijke positie binnen de selectie. Hij bewees niet alleen als invaller zijn waarde, maar fungeert ook als mentor voor jonge spelers. Anastasiou kwam in februari 2004 over van Roda JC. Hij maakte in 26 eredivisieduels voor Ajax zeven doelpunten.