ROTTERDAM - Feyenoord wil niet meewerken aan een vertrek van Bart Goor. De Belgische middenvelder speelt het komende seizoen graag voor Anderlecht, maar heeft van de Rotterdamse clubleiding vernomen dat hij zich op 2 juli gewoon op de eerste training naast De Kuip moet melden.

Goor is door trainer Erwin Koeman en technisch directeur Mark Wotte bovendien aangesproken op zijn gedrag. De Belg liet zich de afgelopen weken kritisch uit over de beleidsmakers van Feyenoord. Hij was onder meer zeer teleurgesteld dat de onderhandelingen met middenvelder Timmy Simons van Club Brugge waren mislukt.

Beetje overdreven

Goor heeft Koeman en Wotte laten weten dat hij volgend seizoen niet meer als aanvoerder wil optreden. Hij is namelijk van mening dat hij zich in die functie wel over Feyenoord mag uiten. "Ik vind het een beetje overdreven om te zeggen dat hij zijn aanvoerdersband heeft ingeleverd", aldus Wotte. "We verkiezen namelijk pas in het nieuwe seizoen een aanvoerder. En zoals je weet, wordt er nu niet gevoetbald."

Astronomisch bedrag

Wotte heeft goede hoop dat hij snel overeenstemming met Anderlecht bereikt over de overgang van Timothy Derijck. "Hij komt zeker, maar we moeten het nog eens worden over een opleidingsvergoeding", aldus Wotte. "Natuurlijk zal er dan weer over Goor worden gesproken. Maar we willen hem niet kwijt. Dat wordt natuurlijk anders wanneer ze een astronomisch bedrag op tafel leggen. Maar daar ga ik niet van uit."