AMSTERDAM - Martin van Geel wordt met ingang van 1 juli technisch directeur van Ajax. Deze functie was vacant na het opstappen van Louis van Gaal. Van Geel, die directeur voetbalzaken van AZ was, speelde in het verleden zelf twee jaar (1979-1981) bij Ajax. Hij wordt 4 juli gepresenteerd.

Van Geel zei maandag trots te zijn op zijn nieuwe baan. "Ik heb een prachtige tijd gehad bij AZ, maar het is een geweldige uitdaging om bij Ajax aan de slag te kunnen als technisch directeur. Ik heb vaak gezegd dat ik niet weg wilde omdat ik het in Alkmaar erg naar mijn zin heb, maar deze kans wil ik niet laten lopen. Ik heb vroeger voor Ajax gespeeld en nu terugkomen als TD zie ik als een hoogtepunt in mijn carrière."

De 44-jarige Van Geel was in de periode 1977-1995 profvoetballer bij Willem II, Ajax, Roda JC en Feyenoord. De middenvelder eindigde zijn actieve voetballoopbaan waar hij die ook begon, bij de club uit Tilburg. Daar trad hij ook in dienst als directeur voetbalzaken.

In die functie volgde hij trainer Co Adriaanse drie jaar geleden naar AZ. De samenwerking leidde bij beide clubs tot Europees voetbal. Willem II kwam in het seizoen 1999-2000 uit in de Champions League en AZ maakte de afgelopen competitie furore in de UEFA Cup.