AMSTERDAM - Lindsay Davenport is Wimbledon voortvarend begonnen. De als eerste geplaatste Amerikaanse had slechts veertig minuten nodig om korte metten te maken met Alina Jidkova uit Rusland: 6-0, 6-2. In de tweede ronde komt Davenport landgenote Jamea Jackson tegen. Zij was in haar eerste partij met 6-2, 6-3 te sterk voor de Spaanse Marta Marrero.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Patty Schnyder heeft als eerste geplaatste speler Wimbledon verlaten. De Zwitserse nummer tien van de plaatsingslijst ging ten onder tegen Antonella Serra Zanetti (Ita): 4-6, 7-6 (7) en 3-6. Anastasia Myskina (9) kon tegen de Tsjechische Katerina Bohmova met moeite verlies voorkomen. Myskina, winnares van Roland Garros in 2004, kampt met een schouderblessure, maar won met 5-7, 7-6 (4), 6-4. Myskina kwam tegen de achttienjarige Bohmova in de tweede set terug van een 4-1 achterstand. In de derde set maakte ze eveneens twee breaks goed.

Myskina's landgenote Svetlana Kuznetsova had geen enkele moeite de tweede ronde te bereiken. De als vijfde geplaatste Russische was met 6-0 en 6-1 veel te sterk voor Rebecca Llewellyn uit Groot-Brittannië.