OISTERWIJK - Met een fitte selectie hervatte het Nederlands elftal voor spelers onder de 20 jaar maandag de voorbereiding op het WK-duel van woensdag tegen Chili. Een dag na het noodgedwongen vertrek van de gekwetste Afellay ondervonden Babel, Van der Struijk, John en Medunjanin geen hinder meer blessures die hun zaterdag tijdens het laatste groepsduel met Benin aan de kant hielden.

Bekijk video 'Ron Vlaar niet onder de indruk van Chili': Modem/ Breedband

Bondscoach Foppe de Haan benadrukte dat Oranje zich niet aan de Chilenen gaat aanpassen. "Fernandez is hun beste speler, maar het is niet zo dat ik een mannetje aan hem opoffer. Hij zal vaak in de buurt van Maduro verschijnen. Dat is een van onze beste spelers. Dus dat moet wel goed komen."

Emanuelson

De bondscoach verklapte ook al vast dat Emanuelson de geblesseerde Afellay als linkshalf zal vervangen. Babel keert terug als centrumspits en ook linksback Drost en centrale verdediger Van der Struijk nemen tegen Chili hun vertrouwde positie in de defensie weer in.

In verband met de hitte trainde Oranje maandag al om 9.00 uur. De training van dinsdag staat voorlopig nog voor 16.30 uur op het programma. "Maar bij hele hoge temperaturen zullen we iets later oefenen", aldus De Haan. "Woensdag in Doetinchem spelen we ook pas om half negen."