AMSTERDAM - Voetballer Robin van Persie heeft wel seks gehad met Sandra K., de vrouw die hem ervan beschuldigd haar te hebben verkracht. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit het politieonderzoek. Van Persie blijft echter ontkennen dat hij Sandra K. heeft verkracht.

De Arsenal-speler werd afgelopen week opgepakt nadat K. aangifte tegen hem had gedaan. Het voorarrest van Van Persie werd deze week verlengd omdat er nog getuigen moeten worden gehoord. Volgens de krant verschillen de verklaringen van de voetballer en die van zijn twee vrienden die de bewuste avond bij hem waren op essentiële punten.

Het seksueel misbruik zou vorige week hebben plaatsgevonden in een Rotterdams hotel. Van Persie zou met twee vrienden en Sandra K. vanuit een Rotterdamse discotheek naar een hotel zijn gegaan. Daar zou zij in de badkamer door Van Persie zijn verkracht, terwijl de twee vrienden haar kleding verstopten.

Aanvankelijk ontkende hij seks met haar te hebben gehad, maar uit onderzoek is inmiddels het tegendeel gebleken, aldus De Telegraaf. Van Persie blijft volhouden dat er geen sprake is van een verkrachting. Zijn vrouw Bouchra zegt in de krant achter haar man te staan: "Dat verhaal is verzonnen, daar ben ik rotsvast van overtuigd."