TILBURG - Het Nederlands elftal voor spelers onder de twintig jaar heeft zaterdag ook zijn derde wedstrijd op het WK in eigen land gewonnen. Dankzij een prachtig doelpunt van Maduro werd Benin in Tilburg met 1-0 verslagen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Nederland speelt woensdag in Doetinchem in de achtste finales tegen Chili, dat in groep C als derde eindigde.

Oranje was al voor het duel zeker van de groepszege. Bondscoach De Haan gaf daarom de lichtgeblesseerde Babel, John, Drost, Van der Struijk en Medunjanin rust. De meeste vervangers konden niet camoufleren dat er een groot kwaliteitsverschil tussen de eerste en tweede keus bij het Nederlands elftal is.

Verdriet

Benin speelde ruim een helft met tien man. Chitou kreeg al in de 39e minuut zijn tweede gele kaart. Hij verliet het veld huilend van verdriet. Maduro scoorde in blessuretijd van de eerste helft.

De kans is groot dat De Haan woensdag tegen Chili niet over Afellay kan beschikken. De middenvelder van PSV viel in de 27e minuut met een ogenschijnlijk ernstige blessure uit. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek.

Monsterzege

De komende tegenstander Chili opende het toernooi met een monsterzege op Honduras (7-0). De ploeg verloor vervolgens met dezelfde cijfers van Spanje. Chili speelde toen een groot deel van de wedstrijd met tien man. Marokko won vrijdag het laatste groepsduel met Chili: 1-0.

Voor bondscoach Foppe de Haan is de tegenstander geen onbekende. Oranje speelde het laatste oefenduel voor de start van het WK nog tegen Chili. In Apeldoorn werd het toen 1-1.

Goede ploeg

"Een voordeel is dat wij toen nog zonder Vlaar, Maduro en Babel speelden", aldus De Haan. "We kennen die ploeg beter dan dat ze ons kennen. Dat is altijd meegenomen. Chili is een goede ploeg. Het had slechter gekund. Het wordt niet makkelijk, maar het is zeker niet onmogelijk."