AMSTERDAM - Colombia en de Verenigde Staten hebben zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van het WK -20. De Zuid-Amerikanen wonnen Groep E dankzij een 2-0 zege op Syrië - Hugo Rodallega (62') en Radamel Garcia (90') - en de Noord-Amerikanen pakten de winst in Groep D door een 1-0 overwinning op Egypte. Jacob Peterson (56') maakte de goal.

In de poule van de VS eindigde Argentinië als tweede na een 1-0 zege op Duitsland. Neri Cardozo (43') nam de treffer voor zijn rekening, maar Gustavo Oberman had met een briljant overstapje misschien wel een groter aandeel in het doelpunt. Duitsland gaat als één van de beste nummers drie ook door naar de volgende ronde en is daarin een mogelijke tegenstander van Nederland.

Ook Italië kan het pad van Oranje kruisen. De Italianen hebben na een 4-1 overwinning op Canada drie punten met een doelsaldo van 5-5. Chili, de nummer drie van Groep C, heeft drie punten met een doelsaldo van 7-8. Italië hoeft derhalve nog maar één ander land onder zich te laten.

De Italiaanse doelpunten kwamen van Graziano Pellé (23', 68'), Daniele Galloppa (48') en Raffaele De Martino (90'). Marcel de Jong (49'), speler van Helmond Sport, redde de Canadese eer.

Japan en Australië gelijk

Japan en Australië hebben in hun laatste wedstrijd voor groep A tegen elkaar gelijkgespeeld. Na anderhalf uur stond er 1-1 op het scorebord van het Park-stadion in Kerkrade.

Ryan Townsend opende de score een kwartier voor tijd. Shunsuke Maeda redde drie minuten voor het eindsignaal een punt voor de Japanners. Die werden daardoor op doelsaldo - één treffer meer gemaakt dan Benin - achter Nederland tweede in de poule vóór de Afrikanen. Australië werd, met eveneens twee punten, laatste.