EINDHOVEN - De organisatie had erop gehoopt, maar uiteindelijk gaat het niet door: Lance Armstrong en Jan Ullrich ontbreken zondag in de eerste editie van de ploegentijdrit in Eindhoven, een wedstrijd uit de ProTour.

Armstrong, in de Tour kopman van Discovery Channel, meldde zich donderdag definitief af. Ook Ullrich gaat zich in Brabant niet testen voor de Ronde van Frankrijk. T-Mobile stuurt een zeskoppige ploeg zonder de belangrijkste troef voor de Tour.

Rabobank

Namens de Rabobank doen Erik en Thomas Dekker mee, net als de Belgische wegkapitein Marc Wauters. Voor hem is het een laatste test voor de Ronde van Frankrijk. De Belg is bijna hersteld van de gevolgen van een zware val in een criterium. De andere drie Raborenners in de ploegentijdrit zijn Joost Posthuma, Gerben Löwik en de Australiër Rory Sutherland.

Breukink

Ploegleider Erik Breukink ziet de wedstrijd in Eindhoven als een wedstrijd op zich en niet als specifieke test voor de Tour. "Dat doen de andere teams ook niet echt, gezien de afwezigheid van Armstrong en Ullrich. Het is een aardige discipline, tenminste, als je goed bent. Dan is het leuk. Ben je slecht, dan ga je kapot. De anderen leggen jou immers het tempo op."

In Eindhoven laat Breukink ervaren renners als Erik Dekker en Wauters samenwerken met jongelingen als Thomas Dekker en Posthuma. "Voor die jongeren is dit een mooie kennismaking met de discipline."

T-Mobile

T-Mobile stuurt van de zes renners twee Nederlanders naar Eindhoven: Bram Schmitz en Bas Giling. De Duitsers Burghardt, Hiekmann, Korff en Pollack completeren de ploeg. Discovery Channel zendt een behoorlijke formatie: Hincapie (VSt), Devolder (Bel), Padrnos (Tsj), Popovitsj (Oek), Joachim (Lux) en Noval (Spa) vormen het zestal van de Amerikanen.