AMSTERDAM - Bondscoach Foppe de Haan kan zaterdag in de laatste groepswedstrijd van Oranje onder 20 op het jeugd WK geen beroep doen op Haris Medunjanin. De middenvelder van AZ liep donderdag op de training bij een botsing met Mark Otten een dijbeenblessure op. "Hij heeft last van een zogenaamde paardentrap in het bovenbeen", zei De Haan.

"Haris en Mark letten even niet goed op tijdens de betreffende oefenvorm, maar ikzelf evenmin", vervolgde de bondscoach. "Ik wilde dat Medunjanin de bal met links zou trappen, daardoor gaf ik de bal opzettelijk iets meer naar links aan. Ze knalden hard op elkaar, maar de hoofden bleven erbuiten. Dat was een geluk bij een ongeluk." Medunjanin keek de rest van de training met een grote zak ijs en een bandage om zijn bovenbeen van de kant toe.

ideale oefenpartij

Ook Jeroen Drost (lies), Frank van der Struijk (lies), Ryan Babel (rug/dijbeen) en Collins John (kuit) zijn niet helemaal fit voor de wedstrijd van zaterdag tegen Benin. Oranje is al zeker van een plaats in de achtste finales en kan bepaalde spelers daarom rust geven. "Het is voor ons een ideale oefenpartij, maar we mogen er geen potje van maken", benadrukte De Haan. "We hebben onze verantwoordelijkheid naar het publiek en naar de andere ploegen in onze groep. Dus we willen ook de laatste poulewedstrijd heel graag winnen. Maar met welk team weet ik nu nog niet."