LONDEN - Raemon Sluiter heeft het niet getroffen met de loting voor Wimbledon, dat maandag begint. De Rotterdammer treft in de eerste ronde van het Londense grandslamtoernooi de Argentijn David Nalbandian. De Argentijn is als achttiende geplaatst en was in 2002 finalist. De loting was donderdag.

Titelverdediger Roger Federer treft de Fransman Paul-Henri Mathieu. De Zwitserse nummer ��n van de wereld jaagt op een derde zege op rij in Londense grandslamtoernooi.

De Amerikaan Andy Roddick, als tweede geplaatst, moet tegen de Tsjech Jiri Vanek. Rafael Nadal, de winnaar van Roland Garros, speelt zijn eerste partij tegen de Amerikaan Vince Spadea.

In het vrouwentoernooi is de Amerikaanse Lindsay Davenport als eerste geplaatst. Zij moet in de eerste ronde tegen de Russische Alina Jidkova. De kampioene van vorig jaar, Maria Sjarapova, is nu als tweede geplaatst. De jonge Russin draaft op tegen de Spaanse Nuria Llagostera-Vives.

Onzeker

Peter Wessels komt in de eerste ronde van het toernooi uit tegen de Tsjech Jiri Novak. Sjeng Schalken, van wie hoogst onzeker is of hij afreist naar de tennisbanen van Londen, is wel ingedeeld in het hoofdschema. De loting koppelde de Limburger aan de Italiaan Starace.

Zware loting

Sluiter had in de eerste ronde van Roland Garros vorige maand met de Rus Marat Safin ook al een geduchte tegenstander. Nalbandian heeft ondanks zijn Argentijnse achtergrond een reputatie op gras. Hij stond in 2002 nog in de finale van Wimbledon waarin hij verloor van de Australiër Lleyton Hewitt. "Toch weer zware loting", concludeerde Sluiter. "Hij speelt wel van achter dus ik kan wel wat ritme tegen hem krijgen. Maar hij kan natuurlijk wel wat."

Coach Hugo Ekker noemde tegenstander Novak van Wessels pittig. "Het is vooral lastig dat Peter nog geen wedstrijd op gras heeft gespeeld. Ik hoop dat ik hem in Londen nog een setje kan laten spelen. Als je ver in het toernooi wilt komen, moet je nu eenmaal van zulke gasten winnen."

Michaëlla Krajicek, met een blessure vertrokken bij het toernooi in Rosmalen, is op Wimbledon ingeroosterd voor een duel tegen de Luxemburgse Claudine Schaul. Zij was in Rosmalen verantwoordelijk voor de uitschakeling van Martina Navratilova. Mocht Krajicek spelen en de tweede ronde halen, dan is vermoedelijk de als achtste geplaatste Nadia Petrova uit Rusland haar tegenstandster.