ROSMALEN - Michaëlla Krajicek kan komende week niet meedoen aan Wimbledon. De 16-jarige tennisster heeft donderdag in haar partij tegen de Amerikaanse Meghann Shaughnessy in de kwartfinales van het toernooi in Rosmalen de buitenband van haar rechterknie gescheurd.

Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Ze moet een operatie ondergaan en is zeker een maand uitgeschakeld. Krajicek was op Wimbledon rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van het enkelspel en zou bovendien een gemengddubbel spelen met haar broer Richard Krajicek. Daarnaast zou ze dubbelen met de Russische Elena Dementjeva.

Krajicek kan volgens haar broer Richard Krajicek pas aan het eind van de middag in een ziekenhuis terecht. Hij wilde nog niet ingaan op de gevolgen van de blessure van zijn halfzusje. "Ze moet nu eerst een diagnose laten stellen", aldus de oud-Wimbledonkampioen.

Rolstoel

Krajicek stond in Rosmalen voor het eerst in haar loopbaan in de kwartfinale van de WTA-tour. Ze leidde in de partij tegen Shaugnessy met 4-3. Op het eerste punt van haar eigen service in de achtste game ging het mis toen ze wilde weglopen van het net. Krajicek riep de fysiotherapeut en dokter op de baan. Na uitvoerig onderzoek bleek dat ze zich moest terugtrekken. Met een rolstoel werd ze van de baan gereden.