MILAAN - Internazionale heeft voor eigen publiek de Italiaanse voetbalbeker veroverd. Dat was de eerste belangrijke nationale prijs in zestien jaar. De Milanezen wonnen ook het tweede duel tegen AS Roma, woensdagavond met 1-0.

Sinisa Mihajlovic maakte vlak na rust voor 60.000 toeschouwers de enige treffer uit een vrije trap. De bal vloog via doelman Gurci en de paal in het net. Roma werd hoogstzelden gevaarlijk. Aanvoerder Francesco Totti bleef onzichtbaar.

Van der Meyde

De Romeinse ploeg eindigde met tien man. De Argentijnse verdediger Leandro Cufre kreeg halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart. Andy van der Meyde kwam pas na afloop van de reservebank om de Cup van dicht bij te bewonderen.

In Rome mocht de oud-Ajacied zondag nog wel een minuutje of tien meedoen in plaats van Kily Gonzalez. Toen stond het al geruime tijd 2-0 in het voordeel van Inter. Dat werd ook de eindstand, door goals van de Braziliaan Adriano, die zich na deze gedane zaken bij de de nationale selectie in Duitsland voegde.