OVIEDO - De Italiaanse wielrenner Alessio Galletti is woensdag tijdens een wedstrijd in Spanje, de Subida Naranco, in elkaar gestort en overleden. De voormalige coureur (37) van onder meer Saeco en Domina Vacanze stortte in de buurt van Oviedo in tijdens een beklimming. Een ambulance bracht hem naar een ziekenhuis, waar artsen de dood constateerden.

Zijn ploeggenoot Mario de Sarraga was in de buurt toen Galletti onwel werd. De Italiaan reed in het peloton, dat in de hitte net begon aan de beklimming van de Alto de la Manzaneda. "Hij klaagde over pijn op de borst. Terwijl we klommen, stopte hij. Zijn borst deed pijn. Hij viel flauw, wij stopten en probeerden hem te helpen tot de ambulance er was." Vermoedelijk is Galletti bezweken aan een hartaanval.

Galletti, geboren in Pisa, was al twaalf jaar lang professional. Hij was onder meer helper van de vermaarde sprinter Mario Cipollini. In zijn loopbaan won hij vier koersen, onder meer een rit in de Tour Down Under (2001). In de Ronde van Italië eindigde hij in 1996 als 73e en vorig jaar als 89e.