GSTAAD - Alex Corretj heeft zondag het graveltoernooi in Gstaad voor de derde keer in vijf jaar op zijn naam gebracht. De als achtste geplaatste Spanjaard versloeg de Argentijn Gaston Gaudio zondag in de finale in drie sets, 6-3 7-6 (3) 7-6 (3). Beide tennissers staan vanaf maandag in de Dutch Open in Amersfoort.

Corretja verloor geen set in Gstaad op 1030 meter hoogte. De eindzege ging voor de tiende keer in twaalf jaar naar een Spanjaard. Corretja achterhaalde Sergi Bruguera die het toernooi ook drie keer won. Het was de 16e toernooizege voor de 28-jarige Corretja. Hij verdiende 86.000 euro.

In het Zweedse Baastad behaalde Carlos Moya zijn negende toernooizege. De als derde geplaatste speler uit Palma de Mallorca versloeg de Marokkaan El Aynaoui in de finale in drie sets 6-3 2-6 -5. Moya won dit seizoen in Acapulco en stond in Monte Carlo in de eindstrijd.

Casanova

In Brussel verraste de Zwitserse teenager Myriam Casanova de geslepen Aranxta Sanchez-Vicario in de finale, 4-6 6-2 6-1. De -jarige Casanova, 119e van de wereld, kwam op een wild card het toernooi binnen. Het was haar eerste WTA-toernooizege. Sanchez-Vicario was als eerste geplaatst.

Ook Mariana Diaz-Oliva behaalde haar eerste toernooizege. In Palermo versloeg de 26-jarige Argentijnse, 95e van de wereld, de -jarige Russin Vera Zvonareva in de eindstrijd, 6-7 6-1 6-3. De overwinning werd beloond met 18.000 euro.