AMSTERDAM - Argentinië heeft zijn eerste zege op het WK onder 20 geboekt. De viervoudig wereldkampioen jeugd versloeg in Groep D Egypte met 2-0. Lionel Messi begon in Enschede in tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen de Verenigde Staten (1-0 verlies) in de basis en betaalde dat vertrouwen terug met een goal.

Bekijk video:
Argentinië Modem/ Breedband
VS Modem/ Breedband

Messi brak daarmee de ban voor Argentinië, dat dit WK moeite heeft met scoren en een trefzekere spits mist. De Argentijnse middenvelder was in de eerste helft al dicht bij een goal, maar toen schoot hij na een fraaie actie op de lat. De Egyptische sluitpost Hamada Shaaban lag ook enkele keren in de weg en de Argentijnen raakten twee maal de lat. Messi rondde in de 47ste minuut een voorzet van Gustavo Oberman af. In het restant van de tweede helft viel hij nauwelijks meer op en hij werd in de 84ste minuut vervangen. Pablo Zabaleta bepaalde in blessuretijd met een stift de eindstand. In Groep D spelen de Verenigde Staten en Duitsland, dat het eerste duel met 2-0 van Egypte won, later vanavond tegen elkaar.

Honduras

Honduras toonde zich in het eerste groepsduel tegen Chili (7-0 verlies) al de zwakste broeder van het WK onder 20 en was dinsdagavond tegen Marokko op De Vijverberg opnieuw zeer matig: 5-0 verlies. FC Groningen-speler Nery Turcios maakte de afgang tegen Chili niet mee, maar kreeg tegen Marokko in Doetinchem wel een kans. De verdediger maakte de schaamte voor Honduras alleen maar groter door in de zeventiende minuut met een rode kaart het veld te verlaten. Turcios moest volkomen terecht plaatsmaken nadat hij een schop uitdeelde aan Mouhssine Iajour. Met tien tegen elf werd de opgave voor Honduras helemaal onmogelijk.

De Marokkanen kregen kans na kans en Honduras beperkte zich tot het plegen van zware overtredingen. Mouhssine Iajour opende in de 31ste minuut met een vrije trap de score en de aanvaller verdubbelde de voorsprong vlak na rust. Tarik Bendamou kopte de Atlasleeuwen in de 51ste minuut naar 3-0, Abdessalam Benjelloun (81') maakte de vierde goal en Adil Chihi (90') volleerde de eindstand tegen de touwen.

Bij Marokko maakte Karim El Ahmadi van FC Twente centraal op het middenveld zijn WK-debuut en zat Ajacied Rachid Tiberkanine op de bank. De goed spelende El Ahmadi werd in de 79ste minuut vervangen.

Spanje

In Groep C heeft Spanje, dat eerder met 3-1 van Marokko won, een ruime zege behaald op Chili. De Spanjaarden verpletterden Chili met 7:0, dezelfde cijfers waarmee Chili eerder nog won van Honduras. Voor rust bood Chili goed tegenstand. Spanje was vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong gekomen, maar het keerpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Gonzalo Jara van Chili in de 45e minuut. Er was geen houden meer aan voor de arme Chilenen. Spanje-spits Llorente tekende voor drie treffers en staat na twee wedstrijden al op vijf doelpunten.

China

China is totnogtoe een positieve verrassing op het WK. Na de 2-1 overwinning op Turkije wonnen de Chinezen dinsdagavond in de Galgenwaard in Utrecht met 3-2 van Oekraïne. De Oekraïners waren in de beginfase nog heer en meester en kwamen verdiend op voorsprong. Dmitro Vorobei (19') pikte een steekpass op en schoot de openingsgoal binnen. Zhu Ting (31') zette China echter weer op gelijke hoogte. Na een handsbal van Oleksandr Alyev kreeg China in de 66ste minuut een penalty en deze buitenkans werd benut door Chen Tao. Op een overtreding van Zhu Ting volgde ook voor Oekraïne een strafschop en Alyev maakte met zijn derde goal van het toernooi zijn handsbal goed: 2-2 (69').

Ting moest voor zijn overtreding en protesteren met een rode kaart het veld verlaten, maar met tien tegen elf kopte Cui Peng (75') China naar de zege. China is door de overwinning vrijwel zeker van een plek in de achtste finales. Later vanavond spelen in Groep B Panama en Turkije tegen elkaar.