EINDHOVEN - PSV onderhandelt met Club Brugge over de overgang van Timmy Simons. De Belgische vereniging heeft een eerste bod van de Nederlandse kampioen op de Belgische middenvelder geweigerd. Eerder probeerde Feyenoord zich al vergeefs met Simons te versterken.

Club Brugge vraagt naar verluidt ruim 5 miljoen euro voor zijn 28-jarige aanvoerder. PSV heeft volgens voorzitter D'Hooghe van de Belgische club een lager bedrag geboden. Simons zelf wil graag naar de verliezend halve finalist van de Champions League vertrekken.

Uitspraken

Trainer Hiddink wil niet bevestigen dat Simons en PSV al een principeakkoord hebben gesloten. "Ik doe pas uitspraken over een transfer wanneer die ook daadwerkelijk is afgerond."

Bij de achterban van Club Brugge is de belangstelling van PSV voor Simons slecht gevallen. Middenvelder Ceh vertrekt al naar Austria Wien en trainer Sollied staat in de belangstelling van Olympiakos. Ook Rozehnal heeft aangegeven dat hij net als Simons wil vertrekken.

Simons kan na Väyrynen van Heerenveen de tweede nieuwe middenvelder van PSV worden. De Eindhovense club nam vorige maand afscheid van Van Bommel (Barcelona) en Vogel (AC Milan).