OISTERWIJK - Bondscoach Foppe de Haan van het Nederlands elftal voor spelers onder de twintig jaar weet nog niet of hij woensdagavond tijdens het WK-duel met Australië over Ibrahim Afellay kan beschikken. De middenvelder van PSV kreeg maandag opnieuw last van zijn hamstring.

Afellay sloeg de training over en liet zich in het ziekenhuis door clubarts Van den Hoogenband onderzoeken. Een MRI-scan moet de ernst van de blessure uitwijzen. De negentienjarige middenvelder heeft al een maand last van zijn hamstring. Hij was echter wel steeds inzetbaar.

Afellay kreeg vrijdag in de slotfase van de eerste wedstrijd van Oranje op het WK tegen Japan opnieuw last van zijn hamstring. Hij verliet maandag de ochtendtraining al na een paar minuten.

Geen enkel risico

De Haan heeft naast Afellay nog twee linkermiddenvelders in zijn selectie opgenomen. Agustien van Willem II en Ajacied Emanuelson kunnen de middenvelder van PSV vervangen. "We moeten maar even afwachten hoe het met Afellay afloopt", aldus De Haan. "Ik wil in ieder geval geen enkel risico met hem nemen."