ABTWIL - Jan Ullrich is bijna klaar voor de strijd. De Duitse kopman van T-Mobile beseft dat de komende Ronde van Frankrijk zijn laatste kans is om Lance Armstrong te verslaan. In de Ronde van Zwitserland toonde Ullrich vorm door de tijdrit te winnen. "Er zijn veel favorieten, maar uiteindelijk zou alles moeten neerkomen op de tweestrijd Armstrong-Ullrich."

De Duitser begon aan de Ronde van Zwitserland om zich te testen. "Ik wilde hier in het 'rood' rijden. Het succes in de tijdrit zegt mij dat ik in de aanloop naar de Tour goed gewerkt heb." Over de eindzege in de Ronde van Zwitserland denkt klassementsleider Ullrich nauwelijks na. "Het gaat niet om het verdedigen van het geel van Zwitserland, maar om het geel in de Tour."

De renner voelt enkele weken voor de wedstrijd van het jaar de vorm stijgen. "Maar 100 procent ben ik nog niet. Dat hoop ik op 2 juli te zijn, bij de start van de Tour." Op die dag wordt de proloog verreden, waarvoor Ullrich zijn nieuwe speciale tijdritfiets wil gebruiken. "De monteurs hebben erg hun best gedaan voor die nieuwe fiets, die me prima bevalt. Ze maken er twee, zodat ik altijd een reserve heb."