Amy Pieters is er zondag op het onderdeel afvalkoers net niet in geslaagd een medaille te veroveren bij de EK baanwielrennen in Glasgow. Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen plaatsten zich voor de kwartfinales van het sprinttoernooi. 


 

Pieters eindigde in de finale van de afvalkoers als vierde. Het goud ging naar de Britse Laura Kenny, die in de laatste race Anna Knauer uit Duitsland versloeg. Het brons ging naar de Russische Evgenia Augustinas. 

Hoogland kwam in de kwalificaties van het sprinttoernooi tot 9,727 seconden over 200 meter met vliegende start, de tweede tijd. Lavreysen zette de derde tijd neer: 9,770.

In de achtste finales was Hoogland met een tijd van 9,907 seconden duidelijk te sterk voor de Pool Rafal Sarnecki. Lavreysen versloeg bij de laatste zestien Mateusz Lipa, eveneens uit Polen. De Nederlander liet een tijd van 10,102 noteren.

Hoogland klopte in de kwartfinales de Pool Rafal Sarnecki. Hij reed een tijd van 9,907 seconden. Lavreysen was sneller dan Mateusz Lipa, eveneens afkomstig uit Polen. De Nederlander liet een tijd van 10,102 noteren.

Het sprinttoernooi gaat maandag verder met de kwartfinales. Lavreysen neemt het dan op tegen Denis Dmitriev. Vorig jaar op de WK in Hongkong verloor hij van de Rus in de finale. De Brit Philip Hindes is de volgende tegenstander van Hoogland.

Hoogland was vorig jaar tweede op de sprint bij de EK in Berlijn.