AMSTERDAM - Freddy Adu heeft voor het eerst van zich laten horen op het WK onder 20. De Amerikaanse vedette won in Groep D met de Verenigde Staten met 1-0 van Argentinië, dat gold als één van de favorieten voor de titel. De goal kwam niet van de voet van Adu. De tiener versierde in de tweede helft wel een strafschop, maar hij schoot de bal op de paal.

Adu liet nog niet zien waarom hij wordt vergeleken met Pelé. Dat kwam ook door de sterke tegenstander, Argentinië. De Zuid-Amerikanen lieten zich in de eerste helft verrassen door een doelpunt van Chad Barrett, die de bal na een afgeketst schot inkopte.

In de tweede helft domineerden de Argentijnen onder aanvoering van de na rust ingevallen Lionel Messi van FC Barcelona. Argentinië slaagde er echter niet in om te scoren. De VS kregen nog de grootste kans toen Adu in de 72ste minuut makkelijk over het been van een tegenstander buitelde. Hij schoot de bal vanaf elf meter echter tegen de paal.

Overwinning

In Groep B stuntte China met een 2-1 overwinning op Turkije. Tan Wangsong zette de Chinezen in de 22ste minuut op voorsprong door half vallend de bal achter doelman Serkan Kirintli te schieten. Daarna verdedigde China slechts tegen Turkije, dat ook als een kanshebber op het goud wordt beschouwd. De Turken kwamen in de 84ste minuut langszij via Gökhan Güleç, maar in de blessuretijd sloeg China weer toe. Zhao Xuri schoot de bal in de 95ste minuut onhoudbaar in de kruising.

Spanje was in Groep C te sterk voor Marokko. De Spanjaarden, met Cesc Fabregas van Arsenal op het middenveld wonnen met 3-1 door goals van Fernando llorente (28'). Molinero (52') en David Silva (71'). Marokko scoorde via Rida Doulyazal in de 84ste minuut vanaf de penaltystip. De goal van Llorente was om in te lijsten. De aanvaller lepelde de bal met een fraaie voetbeweging over doelman Mohammed Bourkadi heen. Bij Marokko speelde Rachid Tiberkanine van Ajax 61 minuten mee.