CINCINNATI - Met twee overwinningen herstelde Krajicek zich in Cincinnati van zijn moeizame start op hardcourt. De tennisser werd in Toronto al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Fin Jarkko Nieminen. In het eerste optreden sinds zijn succesvolle rentree op Wimbledon kostte het hem moeite om te schakelen van gras naar de hardcourt. Na zijn snelle verlies besloot Krajicek keihard te gaan trainen. Dat was voor hem de enige oplossing om ook op de harde ondergrond de strijd met zijn opponenten te kunnen aangaan.

Zijn eerste zege op de harde ondergrond in Cincinnati tegen Novak gaf hem veel vertrouwen. Hij stond in de tweede ronde tegen de Australiër Mark Philippoussis veel relaxter op de baan. Tegen Gonzalez slaagde hij er niet in de opgaande lijn voort te zetten. Na het verlies in de eerste set trok Krajicek weliswaar het tweede bedrijf naar zich toe, maar moest daarna toch met 6-3 voor Gonzalez buigen. De Chileen schakelde in de tweede ronde al verrassend de Brit Tim Henman uit.

Wildcard

In de voorbereiding op de US Open twijfelt Krajicek nog of hij komende week meedoet aan het toernooi van Washington of Indianapolis. Zijn arts heeft hem opgedragen zijn lichaam niet te zwaar te belasten. Na Indianapolis of Washington staat voor het grandslamtoernooi in New York ook nog Long Island op het programma. "Een goede optie is een wildcard aan te vragen voor het dubbelspel voor Washington of Indianapolis", zei Krajicek.

Roddick

Gonzalez speelt in de kwartfinales tegen de Amerikaan Andy Roddick, die zich met 6-3 6-2 ontdeed van de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira. In de strijd om een plaats in de halve eindstrijd zullen ook Andre Agassi en Lleyton Hewitt het tegen elkaar opnemen. De Amerikaan schakelde de Zweed Thomas Enqvist uit. De Australische nummer één van de wereld won van de Fin Jarkko Nieminen.

De Spanjaarden zijn met twee spelers bij de laatste acht vertegenwoordigd. Juan Carlos Ferrero had drie sets nodig tegen de Amerikaan Taylor Dent (6-7 6-1 7-6). Carlos Moya, in de tweede schifting te sterk voor Sjeng Schalken, versloeg Michael Chang met 6-4 6-3.