MORZINE-AVORIAZ - Santiago Botero heeft zaterdag de zesde etappe van de Dauphiné Libéré gewonnen. Botero arriveerde aan het eind van de voorlaatste rit, tussen Albertville en Morzine-Avoriaz, alleen aan de finish. De Fransman Moncoutié werd op ruim een halve minuut tweede, de Spanjaard Mancebo derde.

De renners kregen een zware etappe door de Alpen voor de wielen. Joost Posthuma maakte deel uit van een kopgroep van zeven renners die lange tijd vooraan bleef. Pieter Weening onderscheidde zichzelf eveneens, zij het als lid van een achtervolgende groep. De toppers bewaarden hun krachten tot het einde. Onder anderen Lance Armstrong (7e) en de Kazach Aleksandr Vinokoerov (6e) mengden zich in de strijd vooraan.

De Spanjaard Inigo Landaluze kon de leiding in het klassement behouden, maar zag Botero wel dichterbij komen. Het verschil is minder dan een minuut. Botero won woensdag ook al de derde etappe, een individuele tijdrit. Zondag eindigt de Dauphiné met een etappe over 128 kilometer, van Morzine-Avoriaz naar Sallanches.

Ronde van Zwitserland

De Oostenrijkse wielrenner Bernhard Eisel heeft zaterdag de openingsetappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De renner van Francaise des Jeux won de sprint van het peloton. De Belg Tom Boonen werd tweede, de Oostenrijker Peter Wrolich eindigde als derde. De rit ging van Schaffhausen naar Weinfelden, over 170 kilometer.