HALLE - Roger Federer heeft zaterdag de finale bereikt van het grastennistoernooi in de Duitse plaats Halle. De nummer één van de wereld won in de halve eindstrijd van de als zevende geplaatste Duitser Tommy Haas: 6-4 7-6.

De Zwitser kan voor de derde keer op een rij het tennistoernooi winnen, als hij zondag de finale wint. Zijn tegenstander is de als tweede geplaatste Rus Marat Safin. Deze versloeg de Argentijn Guillermo Canas (4e geplaatst) met 6-3 4-6 6-2.

In Londen bereikte de als tweede geplaatste Amerikaan Andy Roddick de finale. Hij won met 6-3 2-6 6-2 van de als vierde ingeschaalde Tsjech Radek Stepanek. In de eindstrijd staat Roddick zondag tegenover de ongeplaatste Kroaat Ivo Karlovic. Deze won van de Zweed Thomas Johansson (6) met 6-4 7-6.

In het vrouwentoernooi van Birmingham drong de Servische Jelena Jankovic als eerste door tot de finale. De nummer drie van de plaatsingslijst versloeg de Amerikaanse Laura Granville met 6-2 6-2. Jankovic krijgt in de finale een zware opgave: De Russin Maria Sjarapova (1) staat tegenover haar. Sjarapova versloeg met 7-5 6-1 de Franse Tatiana Golovin (5).