LONDEN/HALLE - Lleyton Hewitt heeft in aanloop naar Wimbledon vrijdag een gevoelige nederlaag geleden. Op het grastoernooi van Queens, erkend als generale voor de Londense Grand Slam, verloor de Australiër in de kwartfinale van de Kroaat Ivo Karlovic, 7-6 6-3.

Het bracht bij Hewitt ongetwijfeld vervelende herinneringen boven. In 2003 versloeg Karlovic in de eerste ronde van Wimbledon Hewitt ook al, destijds de titelverdediger. Op Queens was de Australiër als eerste geplaatst.

Break

Karlovic was bij eigen opslag niet te stuiten. Vooral daardoor trok hij via de tiebreak (7-4) de eerste set naar zich toe. Met een 'break' in de tweede set, goed voor 5-3, besliste hij feitelijk de partij.

In de halve eindstrijd ontmoet Karlovic, ongeplaatst, Thomas Johansson. De Zweed zorgde eveneens voor een opvallend resultaat door Tim Henman uit het toernooi te slaan, 6-4 6-4. Andy Roddick houdt kans op zijn derde opeenvolgende triomf op Queens. De Amerikaan won van de Fransman Sebastien Grosjean, 6-4 7-6.

Federer

Roger Federer behoorde tot de uitverkorenen die de laatste vier van het grastoernooi in Halle bereikten. 's Werelds nummer één won in de Duitse stad zonder problemen van de voor eigen publiek spelende Philipp Kohlschreiber, 6-3 6-4. Ook Marat Safin, Tommy Haas en Guillermo Canas drongen in Halle door tot de halve finale.