RIJSWIJK - Wielrenner Erik Dekker zou best bondscoach willen zijn. De Nederlandse wielerbond KNWU zou hem op het oog hebben. "Of het allemaal werkelijkheid wordt? Ik zou het niet weten. De gedachte spreekt me erg aan", schrijft Dekker donderdag op zijn website.

De coureur werd woensdag geconfronteerd met een vraag van De Telegraaf hierover. De wielrenunie bevindt zich nog in het stadium niets te kunnen bevestigen of ontkennen. Feit is dat de vorig jaar november overleden bondscoach Gerrie Knetemann nog altijd geen opvolger heeft.

De KNWU zou bij de internationale wielrenunie hebben geïnformeerd of Dekker in september als een rijdende bondscoach mag meedoen aan het wereldkampioenschap op de weg in Madrid. Een woordvoerder van de KNWU zei donderdag van dat aspect voor het eerst te horen.

Ongewone situatie

De bond is wel bezig met een benoeming, maar er zijn volgens de woordvoerder wel meerdere kandidaten te bedenken. "Effe afwachten", noteert Erik Dekker. "Het lijkt mij wel een discussie waard, omdat dit een ongewone situatie is. Wordt vervolgd." De coureur kondigde vorige week officieel aan dat hij tot en met het einde van het seizoen 2006 voor de Rabo-ploeg blijft koersen.