PIRAEUS - Oekraïne blijft winnen in het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap. De ploeg van sterspeler Sjevtsjenko versloeg woensdagavond de Europese kampioen Griekenland met 1-0. Goesin maakte in de 81e minuut het doelpunt in Piraeus. De Nederlandse arbiter René Temmink leidde het duel.

Dankzij de zevende groepszege kwam Oekraïne op 23 punten na negen wedstrijden. De voorsprong op nummer twee Turkije bedraagt zeven punten, met nog drie wedstrijden te spelen. Daarmee is Oekraïne in groep 2 vrijwel zeker van deelname aan het eindtoernooi om de wereldtitel.

Turkije

Turkije behaalde een overtuigende zege op Kazachstan in hoofdstad Almati. Na een ruststand van 3-0 zegevierden de Turken woensdag met 6-0. Fatih Tekke en Tuncay Sanli scoorden ieder tweemaal. De andere treffers kwamen op naam van Ibrahim Toraman en invaller Halil Altintop van Kaiserslautern. Zijn broer Hamit (Schalke 04) stond in de basis.

Portugal

In groep 3 behaalde Portugal de tweede zege in vijf dagen. De koploper versloeg Estland in Tallinn met 1-0. Ronaldo maakte in de 33e minuut het doelpunt uit een voorzet van de teruggekeerde Figo, die zijn 112e interland speelde. Bij Estland kwam aanvoerder Martin Reim alweer voor de 143e keer voor het nationale team uit.

Slowakije

Slowakije, dat zaterdag met 2-0 verloor in Portugal, bleef op drie punten van de concurrent door een ruime zege van op Luxemburg (4-0). Nemeth, Mintal, Kisel en Reiter scoorden voor de Slowaken.

Spanje

Spanje leed in groep 7 duur puntenverlies. Voor eigen publiek kwam de ploeg tegen Bosnië-Herzegovina niet verder dan een gelijkspel: 1-1. De Spanjaarden leiden nu met een punt voorsprong op Servië-Montenegro maar met een wedstrijd meer gespeeld.

Het dreigde in Valencia trouwens heel lang een nederlaag te worden. De Bosniërs namen zes minuten voor rust brutaalweg een voorsprong door Misimovic. De 0-1 bleef tot de laatste minuut - de 97e door alle oponthoud - op het scorebord. Carlos Marchena redde alsnog een punt. De bezoekers eindigden met negen man. Halilovic en Beslija kregen in de slotfase hun tweede gele kaart.