ROUEN - Rik Verbrugghe is gestopt met de Ronde van Frankrijk. De Belgische kopman van Lotto brak donderdag bij een val het rechtersleutelbeen. Hij bereikte nog wel de finish, als laatste, maar in het ziekenhuis wezen foto's uit dat hij een breuk had opgelopen. Verbrugghe is de derde renner die de Tour voortijdig verlaat.

Steels geeft op

Eerder op de dag al vielen landgenoot Tom Steels en de Italiaan Marco Pinotti uit. Steels, de Belgische sprinter van Mapei, was de eerste uitvaller in de Tour. Hij begon al niet geheel fit aan de Tour. Donderdag gaf hij na twee uur rijden tussen Soissons en Rouen op bij de ravitaillering bij Noyers-sur-Martin.

Zware valpartij

Pinotti raakte net als Verbrugghe betrokken bij de zware valpartij na 179 kilometer. De Italiaan uit de Lampreploeg lag minutenlang bewusteloos op het wegdek, met de tourarts aan zijn zijde. Hij werd naar een ziekenhuis in Rouen gebracht, waar bleek dat er slechts hechtingen moesten worden aangebracht in zijn gezicht. De Italiaan had snijwonden opgelopen in het gezicht. Nu zijn er nog 186 renners in koers.

"Sinds de start van de Tour heb ik het al moeilijk"

Steels, Belgisch kampioen, verklaarde na zijn opgave voor de Franse televisiezender France 2 dat hij steeds in moeilijkheden verkeerde. "Sinds de start van de Tour heb ik het al moeilijk. Ook vandaag ging het niet beter en reed ik steeds achteraan. Ik moest tot twee keer toe van fiets veranderen en telkens diep uit mijn krachten putten om terug te komen. Als je op het vlakke al in moeilijkheden verkeert, moet je je conclusies trekken."