LONDEN - Lennart Johansson wil dat Liverpool de titel in de Champions League verdedigt. De voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA verklaarde dinsdag dat het uitvoerend comité in de komende dagen een telefonische conferentie zal houden om over de kwestie te stemmen.

Liverpool eindigde als vijfde in de Engelse Premier League en miste hiermee kwalificatie voor de Champions League. De ploeg van Rafael Benitez wist in mei de prestigieuze hoofdprijs echter ten koste van AC Milan op te eisen.

Titel verdedigen

"Net als in iedere andere sport moet een kampioen de kans krijgen zijn titel te verdedigen", aldus Johansson voor de BBC-radio. "Maar iedereen is vrij zijn eigen mening te hebben bij de stemming."

Toekomst

De veertien leden van het comité gaan zich buigen over de positie van Liverpool. Johansson: "Het zal ook gaan om wat in de toekomst moet gebeuren, maar de belangrijkste beslissing is over Liverpool. Ik hoop en ik vertrouw erop dat de beslissing door alle partijen zal worden geaccepteerd, want we hebben de ambitie om Liverpool zijn titel te laten verdedigen, maar we willen ook niet dat anderen moeten lijden door zo'n besluit."

Als Liverpool groen licht krijgt, moet het volgens Johansson wel in de kwalificatieronden beginnen.