WOERDEN - Bondscoach Avital Selinger heeft in zijn volleybalselectie voor de Grand Prix eind juni gekozen voor een mix van ervaring en talent. Namen de routiniers Ingrid Visser en Francien Huurman niet deel aan de recente oefenstage in China, ze zitten wel in de selectie voor de Grand Prix.

Elles Leferink, die zich na een pauze weer beschikbaar had gesteld voor Oranje, en spelverdeelster Susan Freriks behoren tot de afvallers in de groep van veertien. Leferink is volgens Selinger niet uit beeld voor het EK. "Ik wil bij de Grand Prix ook jonge speelsters een kans geven ervaring op te doen. De zomer is nog lang en alle opties zijn nog open." Carlijn Jans en Floortje Meijners zijn twee van die jonge internationals.

Boris Jeltsin Cup

Als voorbereiding op de Grand Prix spelen de vrouwen eerst nog het toernooi om de Boris Jeltsin Cup in Rusland. De Grand Prix is van 24 juni tot en met 18 juli. De Nederlandse vrouwen spelen de wedstrijden tegen diverse landen in China, Filipijnen en Taiwan. De finaleronde is in Japan.

De selectie: Kim Staelens, Francien Huurman, Chaïne Staelens, Janneke van Tienen, Elke Wijnhoven, Alice Blom, Floortje Meijners, Carlijn Jans, Manon Flier, Riëtte Fledderus, Ingrid Visser, Debby Stam, Sanna Visser, Caroline Wensink.