PARIJS - Justine Henin-Hardenne heeft zaterdag Roland Garros op haar naam geschreven. In de finale declasseerde de Belgische tennisster haar opponente Mary Pierce. De Française werd slechts twee games gegund: 6-1 6-1.

Henin speelde in het Court Phillipe Chatrier subliem tennis, maar profiteerde ook van de vele onnodige fouten die Pierce produceerde. De thuisspeelster nam de voorgaande duels in Parijs het initiatief door veel lef te tonen. In de eindstrijd had ze die gedurfde strijdwijze ingeruild voor nerveus tennis. Pierce leek bevangen door de zenuwen, bang een fout te maken.

Tranen

Tijd om haar tactiek te wijzigen, kreeg ze niet. Na 62 minuten moest ze als verliezer van het gravel stappen. Met tranen in haar ogen, beschaamd door de afgang, nam ze de troostprijs in ontvangst.

Gravelkoningin

Henin-Hardenne, die in maart haar rentree maakte op de tennisbaan na een lange periode vol blessureleed, won voor de tweede keer in drie jaar de open Franse tenniskampioenschappen. De Waalse speelster mag zich terecht de koningin van het gravel noemen, aangezien ze dit jaar geen enkel duel op het gemalen baksteen verloor. Ze zegevierde achtereenvolgens in Warschau, Berlijn en Parijs.