ROOSENDAAL - RBC Roosendaal heeft lijfsbehoud nog altijd in eigen hand. De ploeg won vrijdagavond in poule A van de nacompetitie met 2-1 van Stormvogels/Telstar. Hammond boog met twee treffers in de laatste 25 minuten een 0-1-achterstond om. Met nog twee speelronden te gaan staat RBC samen met FC Volendam aan kop. Beide ploegen spelen maandag tegen elkaar.

Met de overwinning op Stormvogels/Telstar ontsnapte RBC andermaal. De eerste drie wedstrijden in de nacompetitie had RBC over geluk ook al niet te klagen. Zowel tegen VVV-Venlo (2-0-winst) als in de doelpuntloze ontmoetingen met FC Volendam en Stormvogels/Telstar kregen de Roosendalers meer dan waar ze recht op hadden. Voetballend kwam RBC telkens te kort.

Veel druk

Trainer Roks heeft wel een verklaring voor het matige spel van zijn ploeg in de nacompetitie. "Er ligt ontzettend veel druk op deze groep", zei hij. "Dat heeft voor veel onrust in ons spel gezorgd. Daar ben ik best van geschrokken. In de competitie speelden we veel beter. Het probleem is dat we in de nacompetitie de te kloppen ploeg zijn. In de competitie waren we dat duidelijk niet. Nu moeten wij het spel maken in plaats van de tegenstander."

Trainer Roks hoopte vrijdag op de ommekeer. Spelmaker Ikedia, die komend seizoen voor AZ uitkomt, speelde na zijn blessure voor het eerst sinds lange tijd weer vanaf het begin mee bij RBC. Veel hielp het niet. Telstar begon beter aan de wedstrijd en kreeg via Bossman en Kantelberg twee grote kansen.

Voorsprong

Na rust bracht Meye de ploeg uit Velsen op voorsprong: 0-1. Het was voor RBC de eerste tegentreffer in de nacompetitie. Met doelpunten in de 65e en 70e minuut behoedde aanvaller Hammond zijn ploeg voorlopig voor degradatie.