ROTTERDAM/ZWOLLE - FC Zwolle heeft de degradatie van De Graafschap voor even uitgesteld. De Graafschap verloor bij Sparta (0-1) en leek door de voorsprong van Helmond Sport bij FC Zwolle vrijdagavond al verloren voor de eredivisie. Door de gelijkmaker van de Zwolse invaller Van der Wal in de slotminuten (1-1) blijft de degradatie voor De Graafschap nog minimaal één wedstrijd uit.

De Doetinchemmers hadden nog een reële kans op lijfsbehoud bij winst tegen Sparta, maar die missie in groep B van de nacompetitie mislukte. De ploeg maakte geen moment de indruk nog voor een ommekeer te kunnen zorgen.

Beslissing

De strijd om promotie gaat tussen koploper Sparta (negen punten) en het verrassend sterk acterende Helmond Sport (acht punten). De beslissing lijkt donderdag te vallen in de laatste speelronde met Helmond Sport - Sparta op het programma. Maandag speelt Sparta nog thuis tegen FC Zwolle en Helmond Sport uit bij De Graafschap.

De Superboeren, die door een beter doelsaldo dan FC Den Bosch de nacompetitie haalden, kwamen er zonder de geblesseerde Roelofsen en Zongo op het Kasteel niet aan te pas. Vooral aanvallend was de ploeg van trainer Kruys machteloos.

Onweer

Het duel in Rotterdam begon een kwartier later wegens het onweer. Sparta domineerde, maar verzuimde de wedstrijd al voor rust te beslissen. Het bleef bij een doelpunt van Kinet (14e minuut), omdat spits Koevermans twee grote kansen miste. Ook in de tweede helft kreeg Sparta volop mogelijkheden op meer.

Onder tijdelijk trainer Van Tiggelen speelt Sparta vooral op resultaat en niet meer puur aanvallend. Hij nam de leiding over van Snoei, die kon vertrekken na de nederlaag in de nacompetitie tegen Helmond Sport (0-1). De aanpak van de voormalige international resulteerde in drie overwinningen op rij.

Koppositie

Helmond Sport gaf de koppositie bij FC Zwolle in de 86e minuut weg. Toen maakte invaller Van der Wal de voorsprong via Helmonder Braber (voor rust) ongedaan.