AMSTERDAM - Stig Tøfting dreigt abrupt met zijn voetbalcarrière te moeten stoppen. De Deense ex-international hangt een celstraf van vier jaar boven het hoofd. Dat melden verschillende Deense media, waaronder de televisiezender TV2. De 32-jarige middenvelder werd woensdag beschuldigd van ernstige geweldpleging, na een uit de hand gelopen etentje met de Deense ploeg.
Stig Tøfting
TV2

Tøfting, die na het verloren WK-duel tegen Engeland (3-0) een punt zette achter zijn interlandcarrière, raakte onmiddellijk na de terugkeer in Denemarken betrokken bij een vechtpartij. Tøfting vierde met een aantal andere spelers zijn afscheid van de nationale ploeg in een restaurant in Kopenhagen. Tijdens het feestje zongen de Deense voetballers iets te hard naar de zin van de andere gasten en het bedienend personeel.

Tøfting reageerde hardhandig op hun aanmerkingen. De speler van Bolton Wanderers gaf de uitbater van het restaurant een kopstoot. Toen hij vervolgens uit de zaak werd gezet, gaf hij de chef-kok een klap tegen zijn slaap. In 1999 werd hij al eens tot twintig dagen cel veroordeeld wegens mishandeling.

Tøfting zal naar alle waarschijnlijkheid in oktober moeten voorkomen. Verschillende Deense spelers zullen daarbij worden gedaagd als getuige. Het OM wilde geen rekening houden met de excuses die Tøfting zijn beide slachtoffers heeft aangeboden. De mannen hebben de verontschuldigingen wel aanvaard.

/SPORTDeen Tøfting opgepakt na mishandelen obers