EINDHOVEN - Manchester United wil zich voor komend seizoen graag met Ji-Sung Park versterken. De Engelse club heeft de Koreaanse speler van PSV inmiddels van de interesse op de hoogte gebracht. De aanvallende middenvelder beraadt zich op de nieuwe situatie.

Park verklaarde vorige week nog tegenover trainer Hiddink dat hij zijn contract bij PSV wil verlengen. "Dat wilde hij ook", aldus zaakwaarnemer Dekker. "Maar een club als Manchester United kan je toch aan het twijfelen brengen. Die komt niet iedere dag langs."

Prachtige kans

Park wil snel een gesprek met trainer Hiddink. "Hij heeft namelijk heel veel respect voor Hiddink", aldus Dekker. "Het is ook niet gezegd dat Park nu al voor Manchester United heeft gekozen. Maar een overgang naar die club is natuurlijk wel een prachtige kans."

Grote indruk

Park speelde onder Hiddink op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea. Hij kwam daarna samen met landgenoot Lee naar PSV. Vooral het afgelopen seizoen maakte Park grote indruk in de Champions League. Het contract van de 24-jarige middenvelder bij PSV loopt aan het einde van het volgende seizoen af.