ROTTERDAM - Het is geen goed huwelijk met Feyenoord geworden. Dat is de ietwat wrange conclusie van Kees Ploegsma, de zaakwaarnemer van doelman Gabor Babos. De dertigjarige Hongaar heeft van technisch directeur Mark Wotte te horen gekregen dat hij komend seizoen in principe niet tot de A-selectie van Feyenoord behoort.

De nieuwe trainer Erwin Koeman heeft gekozen voor routinier Patrick Lodewijks en nieuwkomer Maikel Aerts (RBC Roosendaal). Meer dan de derde positie zit er voor Babos niet in. "Hij is nu op vakantie. Maar neem van mij aan dat hij diep teleurgesteld is", liet Ploegsma weten.

Babos kwam vorig jaar zomer transfervrij over van NAC Breda. Hij tekende een vierjarig contract bij Feyenoord, dat hem dolgraag wilde hebben. "Ze wilden hem hoe dan ook hebben. Nu is de situatie echter heel anders. Ik zou echt niet weten waarom het huwelijk tussen Babos en Feyenoord niet is gelukt."

Nerveus

Babos maakte in zijn eerste seizoen bij Feyenoord vaak een nerveuze indruk. Van de stoere en betrouwbare doelman die hij bij NAC vier jaar lang was, was niet veel meer te zien. Twee keer verloor hij zijn basisplaats aan veteraan Lodewijks (38). Babos mocht alsnog het seizoen afmaken als eerste doelman door een langdurige blessure bij zijn collega. Hij bleef echter een onzekere factor in de toch al gammele Rotterdamse defensie.

Probleem

Nu Erwin Koeman en Wotte hebben gesproken, beraden Babos en Ploegsma zich op hun positie. Feyenoord wil hem verhuren of verkopen. "Ik weet nog niet welke kant het opgaat", gaf Ploegsma aan. "Misschien blijft hij wel zitten waar hij zit. Zowel Feyenoord als Babos heeft een probleem, dat niet gemakkelijk oplosbaar is."

De Hongaarse doelman verdient voor Rotterdamse begrippen een hoog salaris, omdat hij vorig jaar zonder afkoopsom naar Feyenoord kwam. "Het afkopen van het contract is ook een optie, maar ik weet niet of de club beseft hoeveel geld daarmee is gemoeid", aldus Ploegsma.