PARIJS - Justine Henin-Hardenne heeft zich geplaatst voor de finale van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. De Belgische versloeg donderdagmiddag vrij eenvoudig de Russische Nadia Petrova. Henin-Hardenne had voor de zege met 6-2 en 6-3 in de halve finale iets meer dan een uur nodig.

In de eindstrijd stuit Henin-Hardenne, in Parijs als tiende geplaatst, op de winnares van het duel tussen de Française Mary Pierce en de Russische Elena Likovtseva. Die wedstrijd wordt later donderdag gespeeld.

Henin-Hardenne jaagt in Parijs op haar tweede eindzege bij het Franse grandslamtoernooi. De woensdag 23 jaar geworden tennisster won haar eerste finale in 2003. Toen versloeg ze landgenote Kim Clijsters. Henin-Hardenne begroette haar finaleplaats donderdag uitbundig.

Moeilijke periode

De voormalige nummer één van de wereld heeft een moeilijke periode achter de rug. De Belgische raakte vorig jaar in de versukkeling door blessures en ziektes en moest ook dit jaar een blessure overwinnen. Sinds maart speelt ze weer. Inmiddels heeft ze 23 duels op rij gewonnen.