ALMERIA - Bert Goedkoop is aangesteld als trainer van de Spaanse topclub Unicaja Almeria. De volleybaltrainer heeft er een contract getekend voor twee jaar. Almeria veroverde de afgelopen zes jaar de Spaanse titel. Bij de club staat ook de Nederlandse international Mike van de Goor onder contract.

Goedkoop werkte de afgelopen vier jaar als bondscoach van Oranje. Daarmee haalde hij de Olympische Spelen van Athene. Daarna leek hij een nieuw contract als bondscoach te krijgen. De Amsterdammer was met de stichting Pro Volley in het afgelopen najaar een contractverlenging van twee jaar overeengekomen.

Failliet

Op het moment dat die organisatie, waaronder het topvolleybal viel, failliet ging was dat contract zonder waarde. De nationale teams vallen sinds 1 januari weer onder de NeVoBo. De bond stelde Harry Brokking aan als opvolger voor Goedkoop.

De Nederlandse trainer verontschuldigde zich bij zijn presentatie voor zijn slechte Spaans. "Dat hoop ik in augustus bij de start van de competitie beter te doen. Ik ben blij dat ik bij de beste club van Spanje aan het werk ga. De afgelopen jaren heb ik als bondscoach gewerkt, nu kan ik met spelers van topniveau elke dag aan de slag."

Bekertoernooi

Doel van de ploeg komend seizoen is naast de Spaanse titel een voorname rol in het belangrijkste Europese bekertoernooi te spelen. "Daarvoor zullen we een agressieve ploeg met veel spirit moeten hebben", verklaarde de 49-jarige trainer.