SCHEVENINGEN - Met speels gemak sloeg Dennis van Scheppingen zich woensdagavond op de Mets te Scheveningen in de kwartfinale van het Siemens Open. De 27-jarige oud-winnaar van dit challenger tennistoernooi (1996) won met 6-2 en 6-4 van de Griek Vasilis Mazarakis. Vrijdag is de Spanjaard Juan Balcells zijn volgende opponent.
de Mets

"Oh God, ze gaat nu al bevallen"

De kwartfinaleplaats was kort voor de partij even onzeker. Cindy, de vrouw van Van Scheppingen, meende barensweeën te voelen van hun eerste kindje. "Oh, God", dacht de tennisser, "ze gaat nu al bevallen. De geboorte zou pas eind van deze maand zijn." De weeën bleken bij medisch onderzoek alleen maar wat kramp te zijn. Dennis van Scheppingen kon met een gerust hart zijn Griekse tegenstander afserveren en verder gaan in zijn poging het toernooi te winnen.

Nonchalance

In het begin van de partij knikten zijn knieën en trilden zijn handen. De man uit Wilnis leverde zijn eerste opslagbeurt op love in en bood nauwelijks weerwerk toen Mazarakis serveerde, 0-2. "Ik wilde te snel de punten maken", legde hij later uit, "daardoor sloeg ik alles mis."

Van Scheppingen bracht orde in zijn lijf, nam de tijd voor de punten en heerste vervolgens over baan en tegenstander. Met zes gewonnen games op rij pakte hij de eerste set. De tweede had hij met dezelfde cijfers kunnen winnen als hij niet nonchalance liet binnensluipen. "Het was mijn eigen schuld. Ik was te lauw, mijn benen liepen achter. In de laatste game was ik weer geconcentreerd."

"Ik vind tennis nog steeds heerlijk om te doen"

Van Scheppingen, ooit een grote belofte die 88e van de wereld was, maar daarna ver wegzakte door een cumulatie van factoren, zei goed in zijn vel te zitten en behoorlijk mee te draaien in het challenger-circuit waar hij optrekt met de andere Nederlanders. Zijn doel is terugkeren in de top-100 om de grandslams te spelen. "Ik sta nu 125. Het gaat goed, ik heb nog ambitie en vind tennis nog steeds heerlijk om te doen. Het gaat ook lukken, denk ik. Straks. Eerst wil ik dat ons kindje gezond ter wereld komt."