OEGSTGEEST - Roelant Oltmans, algemeen directeur van de Bredase voetbalclub NAC, heeft in zijn woonplaats Oegstgeest politiebeveiliging gekregen.
voetbalclub NAC

Steen door ruit

De bewaking is ingesteld nadat zondagnacht vernielingen aan zijn woning zijn aangebracht. Vandalen probeerden een steen door de ruit van zijn woning te gooien, maar raakten slechts een raamkozijn. Oltmans deed daarvan aangifte bij de politie.

Aangezien het de laatste tijd niet de eerste keer is dat Oltmans wordt bedreigd, heeft de voormalige hockeycoach politiebescherming gekregen. De politie bevestigt dat, maar doet geen mededelingen over de aard van de beveiliging.

8,6 miljoen euro schuld

Oltmans en de politie vermoeden dat NAC-fans achter het incident in Oegstgeest zitten. Oltmans kreeg in zijn woonplaats al eerder ongewenst bezoek van de NAC-supporters die zeer ontevreden zijn over situatie waarin hun club zich momenteel bevindt. NAC heeft een schuld van 8,6 miljoen euro en moet het daarom nog altijd stellen zonder licentie voor het betaalde voetbal.

De supporters rekenen dat vooral Oltmans aan. Omdat duidelijk te maken hingen ze een aantal weken geleden een spandoek op voor zijn huis. Daarop lieten ze de algemeen directeur weten dat hij maar beter zijn biezen kon pakken. Volgende week neemt het beroepscollege licentiezaken van de KNVB een beslissing over NAC. Oltmans zegt zich pas daarna te willen beraden op zijn toekomst.