KATWIJK - Roy Makaay heeft zich woensdagmorgen geblesseerd in het trainingskamp van het Nederlands elftal gemeld. De aanvaller van Bayern München speelde dinsdag met zijn club de openingswedstrijd van het nieuwe Allianz-stadion in München en viel een minuut voor de rust uit met een bovenbeenblessure. De kwetsuur is niet ernstig, al mag Makaay twee dagen niet met de selectie meetrainen.

Oranje bereidt zich in Katwijk voor op de WK-kwalificatie-interland tegen Roemenië, die zaterdag in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld. De woensdag daarna speelt het Nederlands elftal tegen Finland. Naast Makaay herstellen ook Bouma, Van Bommel, Robben, Boulahrouz en Ooijer van blessures. Het is nog onzeker of het zestal tegen de Roemenen inzetbaar is.

Makaay

Voor Robben en Boulahrouz lijkt het duel precies op tijd te komen. Het duo deed woensdag de gehele training met de groep mee. Bouma, Ooijer en Van Bommel trainden apart. Makaay liet zich helemaal niet zien op het trainingsveld. Ook Van Bronckhorst werkte de oefensessie apart van de selectie af. Hij werd uit voorzorg uit de wind gehouden, omdat hij de laatste weken een erg druk trainingsprogramma had.