MILAAN - Mario Cipollini heeft onverwacht zijn afscheid van de wielersport aangekondigd. De Italiaanse sprinter uit de ploeg Acqua e Sapone deed dat dinsdag op zijn eigen website. De Toscaan spreekt in een korte verklaring zijn bittere teleurstelling uit over het feit dat zijn ploeg dit jaar niet mag meedoen aan de Ronde van Frankrijk. "Ik kan niet meesprinten voor de overwinning en daarom neem ik dit drastische besluit."
Mario Cipollini

Het is niet helemaal duidelijk of Cipollini onmiddellijk uit het peloton stapt of dat hij het lopende wielerseizoen nog afmaakt. De 35-jarige renner kondigde op zijn website aan dat hij binnen enkele dagen zijn besluit zal toelichten op een persconferentie.

Grote vorm

Cipollini steekt juist dit seizoen in magnifieke vorm. Mooie Mario won de belangrijke voorjaarsklassieker Milaan-San Remo, de Vlaamse koers Gent-Wevelgem en zes etappes in de Ronde van Italië. In de Giro staat zijn dagzegeteller op veertig en daarmee is hij nog slechts een overwinning verwijderd van het record van de legendarische Alfredo Binda.

Cipollini won ook veel etappes in de
Tour de France