BONNEVILLE - Edita Rumsas, de vrouw van de Litouwse wielrenner Raimondas Rumsas, blijft voorlopig in hechtenis. Haar advocaten hadden woensdag de Franse justitie verzocht de vrouw vrij te laten, omdat - zo betoogden ze - het bezitten van medicijnen geen misdaad is. Het gerecht van Bonneville heeft een beslissing hierover uitgesteld tot volgende week.

Edita Rumsas zit sinds 30 juli in een Franse cel nadat in haar auto verboden middelen waren gevonden. Volgens de echtgenote van de Lampre-coureur waren de spullen (onder meer epo, testosteron en corticoïden) bestemd voor de schoonmoeder van Raimondas Rumsas. Vrijdag protesteerden circa vijftig Litouwers voor de Franse ambassade in Vilnius. Ze eisten de vrijlating van Edita Rumsas.

"Laat de moeder terugkeren naar haar kinderen", luidde de tekst op een van de spandoeken. De actie was georganiseerd door een Litouwse tv-persoonlijkheid. "Als ze niet wordt vrijgelaten, boycotten we Franse producten", sprak hij dreigend.

/SPORTRumsas: medicamenten waren voor mijn grootmoederEdita Rumsas vervoerde epo en testosteronDouane houdt vrouw van Rumsas aanRaimondas Rumsas meldt zich bij politie