ROTTERDAM - Feyenoord hoopt binnen een "aantal weken" de nieuwe technische staf rond te hebben. Tot die tijd wacht de Rotterdamse club met het nemen van de belangrijkste beslissingen over spelers die al dan niet mogen vertrekken uit de omvangrijke selectie.

Feyenoord zoekt opvolgers voor de trainers Ruud Gullit en Zeljko Petrovic, die maandag vertrokken wegens een gebrek aan wederzijds vertrouwen. Mogelijk komt er ook in het technische bestuur een sterke man bij.

Clubman

Oud-international Wim Jansen, tevens oud-trainer en oud-technisch directeur van Feyenoord, is een veelgenoemde kandidaat. De clubman heeft echter al laten weten dat hij zeker geen trainersfunctie of directeursbaan meer ambieert in de Kuip.

Feyenoord maakte woensdag wel bekend dat Ferne Snoyl komend seizoen terugkeert in Rotterdam-Zuid. De 20-jarige linksback kwam in de afgelopen competitie op huurbasis voor het gedegradeerde FC Den Bosch uit.

Rentree

Door zijn rentree mag de Portugees Bruno Basto uitkijken naar een andere club. Hij tekende aan het begin van het seizoen een contract voor twee jaar bij Feyenoord. De transfervrije speler, aangetrokken door Gullit en technisch directeur Mark Wotte, kon evenwel nooit imponeren.

Evenals Snoyl mogen verdediger Gianni Zuiverloon en aanvaller Tim Vincken de voorbereiding op het komend seizoen bij de A-selectie beginnen. De twee jeugdinternationals uit de eigen jeugdopleiding krijgen de kans om een vaste plaats in de A-selectie te verwerven.

Verhuur

Voor verdediger Gyan, routinier Paauwe, aanvaller Lurling en middenvelder Magrao is komend seizoen waarschijnlijk geen plaats in de eerste selectie. Het viertal komt voor verhuur of voor verkoop in aanmerking. Zowel in het geval van Paauwe als Lurling, die het afgelopen seizoen bij NAC Breda speelde, wil Feyenoord zich flexibel opstellen.

Voor de nieuwe trainers kijkt technisch directeur Mark Wotte vooral naar Nederlandse kandidaten. Foeke Booy, trainer en technisch directeur van FC Utrecht, zou hoog op het Rotterdamse verlanglijstje staan. Indien Feyenoord in eigen land niet slaagt, begeeft de club zich op de buitenlandse markt. In dat geval zou de Noor Trond Sollied van de Belgische landskampioen Club Brugge een belangrijke gegadigde zijn.