AMSTERDAM - De speculaties over de vacante trainerspost bij Feyenoord zijn deze dagen niet van de lucht. Volgens het Algemeen Dagblad is FC Utrecht-coach Foeke Booy de belangrijkste kandidaat om Ruud Gullit op te volgen. Booy zou perfect passen in het profiel dat Feyenoord heeft opgesteld. Henk ten Cate en Wim Jansen lieten al weten geen interesse te hebben.

Feyenoord is volgens AD Sportwereld op zoek naar een jonge trainer, die zich al wel bewezen heeft. De 43-jarige Booy voldoet op het eerste gezicht aan die eisen. Met Utrecht won hij twee keer de Amstel Cup en vorig seizoen voegde hij ook nog de Johan Cruijff Schaal aan zijn erelijst toe. Booy staat evenwel nog tot 2007 onder contract bij de club uit de Domstad, waar hij ook technisch directeur is.

De oud-speler van Cambuur, De Graafschap, PEC Zwolle, FC Groningen, KV Kortrijk, Club Brugge, AA Gent en FC Utrecht kreeg zijn verbeterde contract in januari 2005 na een toezegging dat hij bij Utrecht zou blijven. Booy werd in die periode genoemd als nieuwe technisch directeur bij Ajax.