ZAGREB - Marko Koers heeft in Zagreb op de 1500 meter de limiet gelopen voor de Europese kampioenschappen atletiek. De -jarige Nijmegenaar eindigde bij de Grand Prix 2-wedstrijd in Kroatië als negende in 3.37,11. Dat was 0,89 seconden onder de richttijd.

Dertiende?

Na de finish was er verwarring over zijn klassering. De organisatie zette Koers als dertiende in de uitslag, met een tijd van 3.41,96. De geschrokken Koers was er als de kippen bij om een correctie af te dwingen. Hij wilde het EK-ticket absoluut zeker stellen.

Koers reageerde opgelucht nadat hij de limiet had gehaald en keek tevreden terug op het wedstrijdverloop. "Het tempo lag niet zo hoog, maar de laatste ronde ging wel hard. Dat was mijn redding."

Drie Olympische Spelen

Koers deed in zijn carrière aan drie Olympische Spelen mee, maar had de laatste jaren niet de grote vorm van weleer. Hij stapte vorig jaar oktober over naar trainer Honoré Hoedt, bij wie hij met andere middellange afstandslopers als Bram Som, Arnoud Okken en Stefan Beumer traint.

Doorgroeien

Koers finishte zaterdag bij de Nederlandse titelstrijd in Sittard slechts als derde. "Een regelrechte ramp was dat, maar ik voelde me nu gelukkig veel beter. Het is nog niet super, maar ik ga in de luwte doorgroeien naar de EK." Dat toernooi is van 6 tot 11 augustus in München. De Nederlandse ploeg telt nu 22 atleten en twee estafetteteams.