ZEIST - Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje heeft voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Roemenië en Jong Finland vooralsnog vijftien spelers geselecteerd. Hij voegt vrijdag nog drie voetballers aan zijn formatie toe. Marco van Basten maakt op die dag zijn definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de duels met Roemenië en Finland bekend.

Jong Oranje speelt op 3 juni in het stadion van het Rotterdamse Excelsior tegen Jong Roemenië. De uitwedstrijd tegen de Finnen wordt op 7 juni in Tampere afgewerkt. Beide duels beginnen om 19.30 uur.

Van Persie

De Haan kan in beide duels niet over Van Persie beschikken. De aanvaller van Arsenal is wegens zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen de Roemenen geschorst. Hij mag wel met het Nederlands elftal van Van Basten deelnemen.

De lichtgeblesseerde John van Fulham werkt op dit moment in Zeist aan zijn herstel. Hij ontbreekt in de selectie van Jong Oranje maar is naar verwachting wel op tijd fit voor het WK van spelers onder de 20 jaar.

Jong Oranje bekleedt op dit moment de derde plaats in groep 1 met acht punten uit vijf duels. Roemenië staat op kop met twaalf punten, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Nummer twee Tsjechië heeft elf punten uit vijf duels verzameld. De beste nummers twee van de eindstand houden uitzicht op deelname aan het EK.

Selectie

Doel: Pasveer (FC Twente), Waterman (Heerenveen)
Verdediging: Kruiswijk (FC Groningen), Van Mosselveld (Willem II), Verhaegh (FC Den Bosch), Wolfgang (Heerenveen), Zomer (FC Twente)
Middenveld: Hofs (Feyenoord), De Zeeuw (Go Ahead Eagles), Fafiani (FC Twente), Braafheid (FC Utrecht)
Aanval: De Ridder (Ajax), Huntelaar (Heerenveen), Rojer (Vitesse), El Gaaouiri (FC Utrecht)