AMSTERDAM - Borussia Dortmund is tevreden over Bert van Marwijk. De Duitse club praat dinsdag met de Nederlandse trainer over contractverlenging. Van Marwijk kwam een jaar geleden over van Feyenoord en tekende destijds een verbintenis tot medio 2006. Afgelopen seizoen eindigde hij met BVB op de zevende plaats in de Bundesliga.

Dat was net niet genoeg om plaatsing voor de UEFA Cup te bewerkstelligen, maar desondanks is Dortmund zeer te spreken over Van Marwijk. In de tweede seizoenshelft behaalde de club 37 punten uit 17 wedstrijden. Alleen kampioen Bayern München (43 punten) deed het beter in 2005.

Contract uitdienen

Van Marwijk laat in het Algemeen Dagblad weten dat hij openstaat voor een langer verblijf bij Dortmund. "Het gevoel dat ik bij deze club heb, is goed", aldus de 53-jarige coach. "We hebben een uiterst moeilijk seizoen positief kunnen afsluiten en ik heb me gewaardeerd gevoeld. Dit smaakt duidelijk naar meer. Ik ga de plannen van het bestuur vandaag eens op mijn gemak aanhoren. Ik wil hier sowieso mijn huidige contract uitdienen."