ROTTERDAM - De maandelijkse forumavond van de supportersvereniging van Feyenoord is maandagavond in de Kuip rustig verlopen. "Het was een leuke en leerzame bijeenkomst, die gedisciplineerd is verlopen. We zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan", zei Ton Strooband, manager van de supportersvereniging.

Bekijk video 'Spelers verbaasd over ontslag Gullit': Modem/ Breedband

Bekijk video: reactie fans Modem/ Breedband

De directieleden Jan Willem van Dop, die komend seizoen als voorzitter van FC Utrecht fungeert, en Mark Wotte (technische zaken) gaven met voorzitter Jorien van den Herik tekst en uitleg over het gevoerde beleid. Ongeveer honderd fans waren voor de besloten bijeenkomst uitgenodigd. Eerder op de dag besloten trainer Ruud Gullit en de clubleiding de samenwerking te be eindigen.

Besluit

"Opvallend genoeg is het vertrek van Gullit nauwelijks ter sprake gekomen", liet Strooband weten. "Daaruit kun je wel concluderen dat de supporters het een redelijk besluit vinden." De fans stonden langer stil bij het functioneren van voorzitter Van den Herik. "Hij legde uit dat zijn rol nu heel anders is dan jaren geleden toen hij dagelijks op de club te vinden was", gaf Strooband aan.

"Dat had hij dan misschien beter moeten communiceren met de achterban. Hij zei wel dat hij zou stoppen als een meerderheid van de supporters zou vinden dat hij weg zou moeten. Maar die eis is niet gesteld aan hem."

De fans deden nog wel een beroep op de clubleiding om het elftal van Feyenoord herkenbaar te maken. "Er moeten meer Nederlanders bijkomen", legde Strooband uit. "Het team moet weer een Rotterdamse uitstraling krijgen. Er moet gewerkt worden als het even tegenzit. Dat vond de clubleiding ook."