PARIJS - De internationale automobielfederatie (FIA) wijzigt met onmiddelijke ingang de kwalificatieprocedure voor de F1. De tweede kwalificatiesessie op zondag wordt geschrapt. Daarmee komt de FIA tegemoet aan de eis van de teams.

Die lieten afgelopen weekend in Monaco horen terug te willen keren naar het oude systeem. Voorheen werd immers enkel op zaterdag gekwalificeerd, maar daar werd dit seizoen voor het eerst van afgeweken. De tweede kwalificatie op zondag werd echter geen succes. Fans vonden het systeem waarbij de resultaten uit de tweede kwalificaties werden samengeteld immers niet echt overzichtelijk. Een belangrijk argument, maar ongetwijfeld niet zo belangrijk als de geringe media-aandacht die de tweede sessie maar kreeg.

Geen wonder dus dat de FIA maar wat graag gehoor gaf aan de unanieme eis van de teams om de kwalificatie op zondag te schrappen. Dit weekend al krijgen de rijders op de Nurburgring maar één kans meer om te tonen hoe snel ze zijn. Op basis van die tijden wordt dan de startlijst voor de race van zondag vastgesteld.